LIHAMAKARONILAATIKKO (MUNATON) 

 
400 g makaronia (1pss) 
5 dl vettä 
1 tl suolaa 
400 g jauhelihaa 
1-2 sipulia 
1 tl paprikajauhetta 
1 tl maustepippuria 
1 tl valkosipulijauhetta 
6 dl maitoa 
1 dl lupiinijauhoa juustoa 
 
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä 8 min. 
Silppua sipuli, paista jauheliha ja sipulit, mausta. 
Yhdistä vuokaan makaronit ja jauheliha. 
Korvaa perinteinen munamaitoseos maito-lupiinijauhoseoksella. 
Lupiinijauho tekee munan tehtävän ja sitoo nesteen. 
Jauhon määrä voi olla puoldesiäkin, jos haluaa "löysemmän" laatikon. 
Pinnalle juustoa raasteena tai siivuina. 
Paista 175°C:ssa n.55 min. 
Samaa nesteen ja lupiinijauhon suhdetta voi soveltaa myös vegaanisiin laatikoihin ja vuokiin, käyttämällä eri nestettä. Oiva proteiinilisä!
Copyright (c)  2021, Kaikki oikeudet pidätetään.