Pizzapannari

Pohja; 
4 kananmunaa 
1 l maitoa 
1,5 tl suolaa 
2,5 dl vehnäjauhoja 
2,5 dl lupiinijauhoja 
0,5 dl spelttijauhoja 

Päälle; 
500g jauhelihaa 
1 sipuli 
1 punainen paprika suolaa, pizzamaustetta ja muita mausteita oman maun mukaan juustoraastetta 

Sekoita pohjan ainekset keskenään, anna turvota hetki. 
Paista jauheliha, sipuli ja paprika paistinpannulla ja mausta oman mieltymyksen mukaan. 
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. 
Ripottele pinnalle (menee taikinaan sisälle) keskenään paistetut jauheliha, sipuli ja paprika. Ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta mieleisesi määrä. 
Paista uunin keskitasolla 225°C 35min. 

Vinkki tästä ohjeesta on saatu Mansikkapaikka Marttilan emännältä Pirkko-Liisalta, hän käytti spelttijauhojen asemesta spelttihiutaleita ja vähän vähemmän lupiinijauhoja sekä vähemmän myös maitoa. 

Tämä on nyt tehty vehnäjauhoja käyttäen, mutta ne voi korvata muilla jauhoilla, jos haluaa vähägluteenisen version. Lupiinijauhommehan on luontaisesti gluteenitonta, mutta voi sisältää muiden viljojen viljapölyjä, kun jauhomme tehdään myllyssä, jossa valmistetaan myös muita jauhoja.
 
Copyright (c)  2021, Kaikki oikeudet pidätetään.