Sitruunakakku

3 munaa 
2,5 dl sokeria 
3,5 dl lupiinijauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta 
1,5 tl vanilliinisokeria 
n. 1 dl sitruunamehua 
100 g margariinia 
1 sitruunan raastettu kuori (mielellään luomusitruuna) 

Sulata margariini jäähtymään. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ennen mehun puristamista. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös sitruunaraaste ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen sitruunamehun ja rasvan kanssa. 

Kaada taikina voideltuun ja lupiinijauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Anna kakun tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Koristele tarjoiluvaiheessa esim. tomusokerilla. 

 Alkuperäisessä ohjeessa oli 5dl vehnäjauhoja ja 150g margariinia. Lupiinijauhoilla leivottaessa jauhon määrä pienempi ja rasvan määrää voi pudottaa 50-75g normiohjeista, sillä lupiinijauhon rasvapitoisuus 8g/100g.

 
Copyright (c)  2021, Kaikki oikeudet pidätetään.