Sitruunarahkapiirakka

Aineet; 
6 dl vehnäjauhoja 
1 dl lupiinijauhoja 
3 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa 
2 tl vaniljasokeria 
200 g pehmeää voita tai margariinia 

Pohja; 
2 kananmunaa 
2 dl maitoa 

Väliin; 
500 g maitorahkaa (maustamatonta) 
1,5 dl sokeria 
2 kananmunaa 
2 tl vaniljasokeria 
1 luomusitruunan kuori ja mehu 

Ohje; 
Sekoita vehnäjauhot, lupiinijauho, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri keskenään. (Vehnäjauhoja ja lupiinijauhoja voi laittaa myös suhteessa 4dl vehnäjauhoja + 2dl lupiinijauhoja) Lisää pehmeä voi tai margariini ja sekoita keskenään murumaiseksi seokseksi. 
Jaa muruseos kahteen osaan, pohjaan 2/3 ja pinnalle 1/3. 
Sekoita pohjaan 2 kananmunaa ja maito. 

Valmista väliin tuleva seos sekoittamalla rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään. 
Raasta pestyn sitruunan kuoren uloin, keltainen osa ja purista sitruunasta mehut. 
Lisää kuoriraaste ja mehu rahkaseokseen. 

Levitä syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ensin pohjataikina (mukana maito ja munat) ja sen päälle rahkaseos. 
Ripottele päällimmäiseksi muruseos (1/3 sivuun otettu taikina). 
Paista piirakkaa 200°C:ssa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka alkaa saamaan hieman väriä pintaansa.

Tarjoiluehdotus; herkullista näinkin, mutta erittäin herkullista mansikkasoseen kanssa ;)
Copyright (c)  2021, Kaikki oikeudet pidätetään.