Vegaaniset Runebergintortut


(12 kpl) 

 1 dl öljyä 
1,5 dl ruokosokeria (tai fariinisokeria) 
0,5 dl omenasosetta 
0,75 dl kauramaitoa 
0,5 tl manteliaromia ripaus suolaa 
1,5 dl lupiinijauhoja 
1 dl piparimurskaa (Annas pepparkakor) 
0,75 dl mantelijauhoja 
0,5 tl kardemummaa 
1,5 tl leivinjauhetta 

Koristeluun; 
n. 1,5 dl vadelmahilloa 
1-2 tl vettä 
n. 1 dl tomusokeria 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Sekoita öljy, sokeri, omenasose, kauramaito, manteliaromi ja suola. 
Sekoita kuivan aineet keskenään toisessa kulhossa ja yhdistä ne sen jälkeen nesteen kanssa. 
Jaa taikina muffinivuokiin (12 kpl) ja paista 25 min uunin keskitasolla. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn kakkutikkuun ei enää tartu taikinaa. 
Anna torttujen jäähtyä 5-10 minuuttia ja koristele sen jälkeen vadelmahillolla ja tomusokeritahnalla. 

Aidot Runebergit kuuluu kostuttaa, joten halutessaan ne voi ennen hillon ja tomusokerin laittoa kostuttaa. 

Kostutukseen tarvitset 
2 rkl kuumaa vettä 
1 rkl sokeria 
2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä


Copyright (c)  2021, Kaikki oikeudet pidätetään.