Pohja;
8 dl lupiinijauhoa
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
2 dl rypsiöljyä
4 dl vettä
6 rkl kaakaojauhoa
Kuorrute;
8 dl tomusokeria
100 g margariinia
10 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhoa
4 tl vanilliinisokeria
Valmista pohja ensin. Sekoita kuivan aineet keskenään ja lisää siihen rasva ja vesi. Sekoita hyvin ja kaada uunipellille (50-60cm). Paista 200 asteessa 20-25 min.
Pohjan jäähdyttyä valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita siihen sulatettu margariini ja kahvi. Kahvia voi tarvittaessa laittaa enemmänkin, jotta kuorrutteesta saa helposti levittyvän. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, koristele nonparelleilla ja anna jähmettyä. Mokkapalojen rakenne tiivistyy vielä viileässä, jolloin ei murusta niin paljoa.
Ohje muokattu Luken ohjeesta, joka oli tehty vuokaan (www.luke.fi/futurecrops). Tässä sokerimäärää laskettu ja sitä voisi tuostakin sokerimäärästä vielä laskea desillä ja kukin käyttää itselleen mieluista sokeria.
Ohje maidoton, munaton, vegaaninen ja lupiinijauhomme luontaisesti gluteenitonta, mutta voi sisältää jäämiä viljoista.