LIHAMAKARONILAATIKKO (MUNATON)
400 g makaronia (1pss)
5 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
1 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
6 dl maitoa
1 dl lupiinijauhoa juustoa
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä 8 min.
Silppua sipuli, paista jauheliha ja sipulit, mausta.
Yhdistä vuokaan makaronit ja jauheliha.
Korvaa perinteinen munamaitoseos maito-lupiinijauhoseoksella.
Lupiinijauho tekee munan tehtävän ja sitoo nesteen.
Jauhon määrä voi olla puoldesiäkin, jos haluaa "löysemmän" laatikon.
Pinnalle juustoa raasteena tai siivuina.
Paista 175°C:ssa n.55 min.
Samaa nesteen ja lupiinijauhon suhdetta voi soveltaa myös vegaanisiin laatikoihin ja vuokiin, käyttämällä eri nestettä. Oiva proteiinilisä!