300g punajuurta (n. 4,5dl)
3,5 dl lupiinijauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl neilikkaa
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa
Lisäksi voiteluun voita ja lupiinijauhoa tai lupiinirouhetta (voi korvata korppujauhon/vehnän).
Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Tarvitset 4,5 dl raastetta kakkuun. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, munat ja punajuuriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (2,5l). Paista kakkua 175°C uunin keskitasolla noin 1h. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä. Anna punajuurikakun vetäytyä mieluiten päivä tai kaksi ennen tarjoamista, jotta maut tasoittuvat.