2,5 dl lupiinijauhoa
2 dl sokeria
1,5 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 porkkanaa raastettuna
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl hedelmätuoremehua
Kuorrutus:
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää puuhaarukalla sekoittaen kuivien aineiden joukkoon porkkanaraaste, öljy ja tuoremehu.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun paistovuokaan. Käytä joko korppujauhoja tai lupiinijauhoa tai lupiinirouhetta.
Paista kakkua uunin keskitasolla 175°C:ssa n. 55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ennen poisottoa.
Anna kakun jäähtyä ja levitä päälle tuorejuusto-tomusokeriseos sekä halutessasi myös mantelirouhetta tai hasselpähkinärouhetta.
Kakun rakenne kiinteytyy paremmin, kun annat sen levätä viileässä seuraavaan päivään.
Kakku on tehty vegaanisena ilman kananmunaa. Jos haluat tehdä kananmunilla, niin käytä lupiinijauhoja vain 2dl ja lisää tuoremehun asemesta 2 kananmunaa.