Ketosämpylät makealupiinijauhosta 

gluteeniton, maidoton 

8 kpl 

3 rkl psylliumjauhetta 
2 rkl mantelijauhoa 
1 dl Koivunalhon makealupiinijauhoa 
1,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa 
2 dl kädenlämpöistä vettä 
2 tl hunajaa tai muuta nestemäistä makeutusta 
1,5 tl omenaviinietikkaa 
2 valkuaista 

Lisäksi keltuaista voiteluun päälle siemeniä 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi. 
2. Laita kuivat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. 
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset, säästä keltuaiset voiteluun. 
4. Sekoita lämpimään veteen hunaja ja omenaviinietikka ja kaada kuivien ainesten sekaan. Lisää viimeiseksi valkuaiset. 
5. Vatkaa seosta sähkövatkaimella muutama minuutti ja nosta lusikalla tai jäätelökauhalla uunipellille kahdeksan samankokoista nokaretta. 

Kastele kädet ja pyöritä nokareet käsien välissä pulliksi. 
Voitele sämpylät keltuaisella ja ripottele päälle siemeniä. 
Nosta pelti uunin alatasolle ja paista sämpylöitä 35-40 min. 

Tarkkaile lopussa ettei sämpylät pala. Anna jäähtyä.

Reseptin on suunnitellut Parantava ruoka / Sanna Hiltunen































Copyright (c)  2024, Kaikki oikeudet pidätetään.